News

Vega-Sushi!

Vandaag op het buffet: vegetarische sushi!
Met als ingrediënten onder andere: gember, perzik en komkommer.

Kom er van smullen deze week!

Be one with nature! Kom naar LOFF :-)

WWF roept Nederland op om sámen met jongeren in actie te komen:

  • Maxime (18): hele natuurgebieden worden verwoest, omdat wij teveel vlees willen eten. Daarom roep ik iedereen op om op maandag plantaardig te eten!
    Lilly (11): ik vind het heel erg dat er per jaar zo’n 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht komt. Daarom heb ik nu een actie opgezet, zodat restaurants geen plastic rietjes meer gebruiken.

Natuurlijk onderschrijven we dit volledig: LOFF is volledig vega(n) en plastic rietjes hebben niet. We hebben rietjes, maar die zijn gemaakt van staal en worden dus hergebruikt. Afhalen kan zeker bij LOFF, maar niet in plastic bakjes; we gebruiken speciale bakjes van geperst papier.

In ons restaurant en op het terras vind je geen plastic bloemen, maar alleen echte! (En bijna alles is eetbaar en wordt ook gebruikt in onze open keuken.)

Kort en goed: kom in actie – en kom eten bij LOFF!

Eet bij het lekkerste en duurzaamste restaurant in de wijde omtrek!

Hoe onzichtbare helden klimaatverandering tegengaan

Jelmer Mommers schreef een boek over dit onderwerp:

Bij LOFF doen we eigen alles wat er in de podcast en boek beschreven wordt… Draag je steentje bij en kom bij ons genieten!

Bloemen van eigen terras!

Op ons mooie terras groeien met dit weer de eetbare bloemen meer dan uitbundig…
En zijn er genoeg om ons eten mee te versieren!

We betalen te weinig voor voedsel…

Deze week in de podcast “De onzichtbare hand” een item over de prijs van voedsel in Nederland:

Tegelijkertijd zou het ook helpen als de consument bereid is wat meer te betalen. Maar dat blijkt vooralsnog maar weinig het geval. Zo zijn het zware tijden voor duurzame supermarktketen Marqt, die onlangs bekendmaakte in de problemen te zitten. De supermarktbezoeker probeert het toch liever een deurtje verderop, het goedkope alternatief.

LOFF laat zien dat 100% bio en verantwoord lekker en betaalbaar kan zijn. Je betaalt bij ons op het gewicht van het eten op jouw bord: je betaalt dus alleen wat je zelf opschept – niet meer en niet minder. Gemiddeld eet een volwassene bij een lunch voor € 15,- en bij diner voor € 25,- en dat voor vers bereid, 100% biologisch voedsel! Voor een kinderportie betaal je als ouder natuurlijk veel minder. Met als bijkomend voordeel dat je kind zelf kan opscheppen wat het lekker vindt!

Zo helpt LOFF mee aan het behoud van de aarde: door een juiste prijs te betalen aan de boeren die ons eten maken en dit zo lekker mogelijk te bereiden.

JortCast over landbouwgif

In deze aflevering van de JortCast (altijd erg aanbevolen!) gaat Jort Kelder in op het beleid van Europa over het gebruik van landbouwgif:

Hoe “Europa” het onderzoek van dr. Martina Vijver dreigt te negeren, terwijl het aantoont hoe bestrijdingsmiddelen de natuur vergiftigen. Dr Kelder praat met de eco-toxicoloog over bureaucratie en bestrijdingsmiddelen.

Eens te meer wordt  duidelijk hoe de chemische industrie een stevige vinger in de pap heeft bij het bepalen van beleid. LOFF serveert niet alleen uitsluitend biologisch eten – ook in het restaurant zelf wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt.

Scroll to top