News

Puur Koken met kids!

Nieuw in de kookstudio: Puur Koken met kids!

Staat jouw zoon of dochter graag in de keuken en is hij of zij tussen de 8 en 14 jaar oud? Dan zijn de ‘Puur koken met kids’ workshops wat voor hem of haar! We behandelen drie thema’s: ontbijt, lunch en diner. De workshops zijn los of in een reeks van drie te volgen. Bekijk onze agenda voor de data en meer info! Klik hier voor het overzicht.

Wist je dat…

Wist je dat de natuurvoedingsleer de belangrijkste pijler is in onze keuken? Het belangrijkste principe van de natuurvoedingsleer is dat voeding daadwerkelijk moet voeden, in plaats van alleen te vullen. Voeding heeft zowel lichamelijk als geestelijk een effect op je, dus daar kun je maar beter bewuste keuzes in maken. Bij LOFF kiezen we daarom voor een keuken die mens-, dier- en milieuvriendelijk is. We vertellen je er graag meer over!

Onze natuurvoedingsdeskundige Marion aan het woord

Een kijkje in de keuken…

Aanstaande woensdag is alweer de tweede Introductieworkshop Puur Koken van dit jaar!

Marion zal een kookdemo geven en vertellen wat je allemaal leert bij de Puur Koken cursus. Daarna gaan we met elkaar aan de slag in de professionele keuken van LOFF! Alles wat we samen maken, eten we ook lekker samen op. Je krijgt de recepten mee naar huis.

Wil jij graag leren hoe je voedzaam en lekker vega(n) kunt koken? Bekijk dan onze agenda voor alle komende cursussen en workshops! Klik hier voor het overzicht.

Wist je dat…

We LOFF soup, maar geen plastic soup! Daarom gebruiken we RVS rietjes, biodegradable take away bakjes (of bring your own bakje, nog beter!) en hergebruiken we alle glazen potten om sauzen en ingredienten in te bewaren. Welke slimme maatregelen neem jij om de plastic soup te verminderen?

LOFF’s vega(n) kerstmenu!

Daar is ie dan; ons menu voor het vijf gangen vega(n) kerstdiner op tweede kerstdag. We kijken er enorm naar uit!

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om lekker bij ons te tafelen, maar wil je wel heerlijk vega(n) genieten? Kom dan gewoon een kerstdiner afhalen!

De kosten voor het vijf gangen diner zijn €59,- per persoon.

De kosten voor het take away menu zijn €39,- per persoon. Het menu is af te halen op 26 december tussen 16:00u en 16:15u.

Vergeet niet te reserveren via info@restaurantloff.nl.

We wish you a merry everything and a happy always!

Liefs, team LOFF

Duurzaam Kerstcadeau?

Geef dit jaar een lekkere belevenis cadeau! Dat is wat ons betreft veel duurzamer dan spullen 🙂 Met een cadeaubon van LOFF bespaar je de aarde een beetje en support je de lokale boeren.
En natuurlijk is het gewoon kei gezellig en super lekker eten bij ons 😉

Je kunt zelf het bedrag bepalen, zo kun je iedereen om je heen een beetje LOFF geven! <3

3 op een rij!

Ook deze week op het menu: de tic-tac-toe!

Een smakelijk desert, bestaand uit drie deeltjes:
* LOFF potion
* Baldadeltje
* Citroenbliss

Een heerlijke afsluiting van een maaltijd bij LOFF… Kopje koffie erbij? 🙂

Update: blij, blij, blij!

We zijn inmiddels alweer (bijna) een week open sinds de verbouwing en wat genieten we van de nieuwe situatie! Na een gezellig druk weekend is het tijd om de balans op te maken en ja, we zijn super blij 🙂 

In de keuken ontspruit steeds meer creativiteit, van de bediening begrijp ik dat er meer ruimte is voor fijne gesprekken met de gasten en mijn hoofd zit barstensvol ideeën voor de kookstudio. Heb je alle evenementen voor deze maand al gezien? Er is een vegan sushi workshop, een prachtig kunstproject waar je stil van wordt (letterlijk) en een yoga & breakfast event. Natuurlijk kun je ook weer heerlijk komen dineren op tweede kerstdag. 

Alle aankomende evenementen vind je hier

Aan de gasten die we afgelopen week mochten ontvangen; fijn dat jullie er waren en bedankt voor de positieve en hier en daar opbouwende feedback. Dat waarderen we enorm! 

Aan alle andere lezers: we’d LOFF to see you soon!

Warme groetjes,

Marion

LOFF à la carte & Kookstudio

Ik stond aan de grond genageld en wist meteen: dit ga ik doen! Alles leek op zijn plek te vallen, toen ik na een docentenmeeting door Zaltbommel liep en mijmerde over lesgeven, voeding en koken. Ineens wist ik hoe ik mijn passies onder één dak bij elkaar kon brengen.

Snel trok ik een sprintje naar de auto waar mijn notitieboekje lag, zodat ik al mijn ideeën kon opschrijven. Ik wilde niets verloren laten gaan en alles opschrijven waarvan ik blij word: koken, kennis delen over (natuur)voeding en anderen enthousiast zien worden van mijn verhalen.

Ik miste het al een hele tijd dat ik geen kook-/voedingslessen op een eigen lokatie kon geven, terwijl daar zo ontzettend veel vraag naar is. Ik zag nu heel helder voor me hoe ik dat met minimale aanpassingen in de keuken bij LOFF mogelijk zou kunnen maken!

Hoe meer ik erover dacht hoe groter mijn jaaaaaah werd.

LOFF verandert en dit is wat ik samen met mijn team ga doen:

– een kookstudio realiseren

– afscheid nemen van het buffet

– voortaan in het restaurantgedeelte à la carte serveren van bio vega(n) gerechten

– kooklessen, dinnerlectures en workshops organiseren, uiteraard allemaal in combinatie met lekker en gezond eten

Hopelijk ben jij net zo enthousiast over de plannen als mijn team en ik dat zijn. Eén ding blijft hetzelfde en dat is dat je van harte welkom bent bij LOFF! Ben je nieuwsgierig? Kom proeven van onze nieuwe gerechten, kom kijken, koken en luisteren bij de workshops. Raak geïnspireerd door de verhalen, ik weet zeker dat je het leuk, lekker en leerzaam zal vinden 🙂

Koken voor onze moeders

LOFF zag deze aankondiging:

Het hele jaar door organiseert Microkrediet voor Moeders verschillende kookacties. Want hoe gezellig is het samen te koken en te eten en ook nog geld in te zamelen voor vrouwen in Azië?

Natuurlijk doet LOFF graag mee aan deze actie! In de maand oktober doneert LOFF daarom 1 euro voor elke verkochte Soep van de Dag aan Microcrediet voor Moeders !

Scroll to top