News

LOFF’s vega(n) kerstmenu!

Daar is ie dan; ons menu voor het vijf gangen vega(n) kerstdiner op tweede kerstdag. We kijken er enorm naar uit!

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om lekker bij ons te tafelen, maar wil je wel heerlijk vega(n) genieten? Kom dan gewoon een kerstdiner afhalen!

De kosten voor het vijf gangen diner zijn €59,- per persoon.

De kosten voor het take away menu zijn €39,- per persoon. Het menu is af te halen op 26 december tussen 16:00u en 16:15u.

Vergeet niet te reserveren via info@restaurantloff.nl.

We wish you a merry everything and a happy always!

Liefs, team LOFF

Duurzaam Kerstcadeau?

Geef dit jaar een lekkere belevenis cadeau! Dat is wat ons betreft veel duurzamer dan spullen 🙂 Met een cadeaubon van LOFF bespaar je de aarde een beetje en support je de lokale boeren.
En natuurlijk is het gewoon kei gezellig en super lekker eten bij ons 😉

Je kunt zelf het bedrag bepalen, zo kun je iedereen om je heen een beetje LOFF geven! <3

3 op een rij!

Ook deze week op het menu: de tic-tac-toe!

Een smakelijk desert, bestaand uit drie deeltjes:
* LOFF potion
* Baldadeltje
* Citroenbliss

Een heerlijke afsluiting van een maaltijd bij LOFF… Kopje koffie erbij? 🙂

Update: blij, blij, blij!

We zijn inmiddels alweer (bijna) een week open sinds de verbouwing en wat genieten we van de nieuwe situatie! Na een gezellig druk weekend is het tijd om de balans op te maken en ja, we zijn super blij 🙂 

In de keuken ontspruit steeds meer creativiteit, van de bediening begrijp ik dat er meer ruimte is voor fijne gesprekken met de gasten en mijn hoofd zit barstensvol ideeën voor de kookstudio. Heb je alle evenementen voor deze maand al gezien? Er is een vegan sushi workshop, een prachtig kunstproject waar je stil van wordt (letterlijk) en een yoga & breakfast event. Natuurlijk kun je ook weer heerlijk komen dineren op tweede kerstdag. 

Alle aankomende evenementen vind je hier

Aan de gasten die we afgelopen week mochten ontvangen; fijn dat jullie er waren en bedankt voor de positieve en hier en daar opbouwende feedback. Dat waarderen we enorm! 

Aan alle andere lezers: we’d LOFF to see you soon!

Warme groetjes,

Marion

LOFF à la carte & Kookstudio

Ik stond aan de grond genageld en wist meteen: dit ga ik doen! Alles leek op zijn plek te vallen, toen ik na een docentenmeeting door Zaltbommel liep en mijmerde over lesgeven, voeding en koken. Ineens wist ik hoe ik mijn passies onder één dak bij elkaar kon brengen.

Snel trok ik een sprintje naar de auto waar mijn notitieboekje lag, zodat ik al mijn ideeën kon opschrijven. Ik wilde niets verloren laten gaan en alles opschrijven waarvan ik blij word: koken, kennis delen over (natuur)voeding en anderen enthousiast zien worden van mijn verhalen.

Ik miste het al een hele tijd dat ik geen kook-/voedingslessen op een eigen lokatie kon geven, terwijl daar zo ontzettend veel vraag naar is. Ik zag nu heel helder voor me hoe ik dat met minimale aanpassingen in de keuken bij LOFF mogelijk zou kunnen maken!

Hoe meer ik erover dacht hoe groter mijn jaaaaaah werd.

LOFF verandert en dit is wat ik samen met mijn team ga doen:

– een kookstudio realiseren

– afscheid nemen van het buffet

– voortaan in het restaurantgedeelte à la carte serveren van bio vega(n) gerechten

– kooklessen, dinnerlectures en workshops organiseren, uiteraard allemaal in combinatie met lekker en gezond eten

Hopelijk ben jij net zo enthousiast over de plannen als mijn team en ik dat zijn. Eén ding blijft hetzelfde en dat is dat je van harte welkom bent bij LOFF! Ben je nieuwsgierig? Kom proeven van onze nieuwe gerechten, kom kijken, koken en luisteren bij de workshops. Raak geïnspireerd door de verhalen, ik weet zeker dat je het leuk, lekker en leerzaam zal vinden 🙂

Koken voor onze moeders

LOFF zag deze aankondiging:

Het hele jaar door organiseert Microkrediet voor Moeders verschillende kookacties. Want hoe gezellig is het samen te koken en te eten en ook nog geld in te zamelen voor vrouwen in Azië?

Natuurlijk doet LOFF graag mee aan deze actie! In de maand oktober doneert LOFF daarom 1 euro voor elke verkochte Soep van de Dag aan Microcrediet voor Moeders !

Eigen pompoen!

LOFF presenteert: eigen pompoen in de soep! In onze gezellige stadstuin/terras zijn bijna alle planten eetbaar. Er hangen zelfs een paar trotse pompoenen. Bijna klaar om te oogsten – en dan te eten!

“Wacht niet op anderen, stop zelf met het eten van vlees”

We hadden het niet beter kunnen zeggen dan de kop van een artikel in de Volkskrant van vandaag: “Wacht niet op anderen, stop zelf met het eten van vlees”.

Een goede quote uit het artikel:

De boodschap – minder vlees, vanwege de uitstoot, stikstof, natuurschade, kortom: de planeet – is al geruime tijd bekend, maar hoewel de vraag naar vleesvervangers toeneemt, is de afname in de vleesverkoop nog zeer gering. In een redactioneel commentaar naar aanleiding van een recent IPCC-rapport noemde de Volkskrant de consument de olifant in de kamer: als die maar eens met zijn koopgedrag laat zien dat hij klaar is met de intensieve veehouderij, dan zullen politiek, boeren en supermarkten vanzelf volgen. Die zeggen immers allemaal: dit is wat de consument wil.

Daar kunnen we vanuit LOFF aan toevoegen: vegetarisch eten – prima. Maar dan graag ook lekker!

30 augustus ontdekte iemand, die blijkbaar in de buurt woont, LOFF:

Ik kende het concept van Loff niet en heb me dus laten verrassen! Dat is gelukt; ik heb overheerlijke gerechten op en zo ongeveer alle gerechten van het buffet geprobeerd m.u.v. de desserts… Loff is een aanwinst voor de wijk! Het personeel was ook erg vriendelijk. Niets dan lof voor Loff!

Kortom: kom lekker en vegetarisch bij ons eten! 🙂

Vega-Sushi!

Vandaag op het buffet: vegetarische sushi!
Met als ingrediënten onder andere: gember, perzik en komkommer.

Kom er van smullen deze week!

Be one with nature! Kom naar LOFF :-)

WWF roept Nederland op om sámen met jongeren in actie te komen:

  • Maxime (18): hele natuurgebieden worden verwoest, omdat wij teveel vlees willen eten. Daarom roep ik iedereen op om op maandag plantaardig te eten!
    Lilly (11): ik vind het heel erg dat er per jaar zo’n 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht komt. Daarom heb ik nu een actie opgezet, zodat restaurants geen plastic rietjes meer gebruiken.

Natuurlijk onderschrijven we dit volledig: LOFF is volledig vega(n) en plastic rietjes hebben niet. We hebben rietjes, maar die zijn gemaakt van staal en worden dus hergebruikt. Afhalen kan zeker bij LOFF, maar niet in plastic bakjes; we gebruiken speciale bakjes van geperst papier.

In ons restaurant en op het terras vind je geen plastic bloemen, maar alleen echte! (En bijna alles is eetbaar en wordt ook gebruikt in onze open keuken.)

Kort en goed: kom in actie – en kom eten bij LOFF!

Eet bij het lekkerste en duurzaamste restaurant in de wijde omtrek!

Scroll to top