Puur Koken

Deze compacte kookcursus van 4 donderdagochtenden biedt een kijkje in de keuken van biologische, vega(n) natuurvoeding.

We gaan aan het werk met de mooiste biologische seizoensproducten en leren je gelijk een heleboel bij over natuurvoeding; een van de belangrijkste elementen uit de keuken van LOFF. Je leert hoe je een uitgebalanceerde vega(n) maaltijd samenstelt aan de hand van de Vegachecklist

We maken iedere cursus een compleet menu van ongeveer 8 gerechten, van ovenschotel tot banket.

We starten met een kopje thee, een korte kennismaking en gaan daarna met elkaar de receptuur bespreken. Vervolgens geeft kookdocent Marion een kookdemonstratie waarvan de gerechten tevens de pre-lunch zijn.

Daarna gaan we in groepjes van drie een aantal gerechten bereiden waarna we die gezamenlijk nuttigen. Tijdens het koken is er de ruimte om bij medecursisten te kijken.

Aan het einde van deze cursus:

  • Heb je kennisgemaakt met de meest toegankelijke natuurvoedingsproducten
  • Kun je een heerlijke vega(n) maaltijd bereiden zonder kant en klare vleesvervangers
  • Ken je de basisprincipes voor het samenstellen van een maaltijd volgens de uitgangspunten binnen de natuurvoeding.

Extra info: 

  • Minimaal 10, maximaal 12 deelnemers.
  • Data: Donderdag 30 januari, 12 maart, 9 april, 7 mei 2020
  • Tijd: 9.00 – 13.00 uur
  • Prijs: € 385,- pp inclusief ingrediënten en recepten

De lessen worden gegeven door Marion Pluimes, de chef-eigenaresse van LOFF en kookdocent aan de Groene Kookacademie.

Aanmelden kan via info@groenekookacademie.nl

Scroll to top